top of page

TIMECHILD (DK) HEADLINER TIL HILLERØD HARDROCK FESTIVAL - UDENDØRS I AUGUST

Opdateret: 21. mar. 2023

Vi glæder os helt vildt til at præsentere TIMECHILD for alle hardrock og heavyrock elskende fans i Hillerød og resten af nordsjælland.


TIMECHILD er et forholdsvis nyt band dog med erfarne kræfter der har stået på scenerne til Roskilde Festival og Copenhell.


Lær dem bedre at kende, hvis ikke du allerede er en af de mange nye fans...

Timechild er massiv og organisk heavy rock. Bandets lydunivers består af en kraftfuld og nærværende vokal, karakteristiske twin guitarer og svævende korharmonier, som tilsammen skaber deres unikke skandinaviske udtryk.

I november 2021 udgav bandet deres debut-album “And Yet It Moves” og har modtaget top anmeldelse fra både DK og fra flere af verdens største rock og metalmedier:

● Metalized (DK) 9/10 - “Årets heavyalbum”

● Steffen Jungersen (DK) 5/6 - “Det bedste debutalbum jeg har hørt i umindelige tider”

● Gaffa (DK) 4/6 - “...helstøbt debutalbum, som fortjener at bliver hørt. Og gerne en del gange!”

● Blabbermouth (US) 8/10 - “And Yet It Moves” skillfully taps into the essence of hardrocks greatest architects”

Bandet blev dannet i 2020 af fire erfarne musikere fra forskellige hjørner af Danmark. Med en fortid i en række tidligere og nuværende danske rock- og metalbands, har bandets medlemmer tidligere krydset veje på både danske og internationale scener. Da muligheden bød sig, besluttede de at forene deres musikalske erfaringer og visioner og hermed skabe Timechild.

Debutalbummet er skrevet og indspillet under den verdensomspændende pandemi, som lammede den den danske og internationale musikbranche. Denne stilhed gav dog bandet tid til at udvikle deres fælles lyd og udtryk.

Visionen var fra start, at vise hvordan heavy rock fortsat kan udfordre og overraske i 2021. Selvom fundamentet i bandets lydunivers tydeligvis er lagt af fortidens rockgiganter, hentes der inspiration både på tværs af tid og genrér. Netop denne mulighed for at dykke ned i de sidste mange årtiers musikhistorie og igennem dette definere sin egen lyd, er et af de største privilegier, som nutidens musikere har til deres rådighed. Man kan lære af fortiden uden at være bagstræberisk eller uoriginal og man kan være relevant og nyskabende uden at skulle definere en ny genré.

Det samme mentalitet gør sig gældende i bandets tekstunivers. Titlen på pladen “And Yet It Moves” er, i følge sagnet, de sidste ord som fysiker og filosof Galileo Galilei sagde efter at Vatikanet tvang ham til at give afkald på sin videnskabelige tro på, at Jorden bevæger sig omkring solen og ikke omvendt. Netop denne menneskelige søgen efter formålet med vores egen eksistens og kampen for at hæve os selv over naturens love, er et gennemgående tema i pladens tekstunivers.

Pladen er produceret, mixet og masteret af af Søren Andersen (Glenn Hughes, Jesper Binzer, Thundermother, Marco Mendoza, Artillery). Med sin store erfaring inde for genrén, både som producer og musiker, var Søren et naturligt valg, da bandets sange skulle foreviges. Resultatet er ni sange som bredt viser bandets dynamiske spændvidde. Fra mørke og melodiske passager, over marcherende twin-guitarer til tung og energisk heavy rock. Med “And Yet it Moves” er Timechild klar til at vise publikum hvordan deres bud på heavy rock anno 2021 skal lyde og indtage de danske og internationale scener.

Timechild er:

● Anders Folden Brink (Lead vokal – Rhythm/Lead Guitar)

● Birk (Lead/Rhythm Guitar – Backing vokal)

● Martin Haumann (Trommer)

● Daniel Bach (Bas – Backing Vokal)

Lyt til TIMECHILD her: https://songwhip.com/timechild


Køb allerede nu din billet til årets udendørs hardrock event i Hillerød: https://www.blackstarmusic.dk/events/hillerod-hard-rock-festival-ac-dc-powerjam-zz-top-jam-timechild


80 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page