top of page

SUVERÆNE MOONJAM BESEJREDE ROYAL STAGE

Opdateret: 21. mar. 2023

Alle der mødte op i Royal Stage Hillerød, lørdag d. 3/10-2020 var vidne til en kæmpe forløsning da koncerten der havde været udsat for ændringer 3 gange endelig blev en realitet. Se her hvilke fantastiske billeder og rigtig gode anmeldelse vi alle var vidne til.


Foto: Susanne Enhoff, stjernebilleder.com. copyright.

Anmeldelse: Lars Gunnar Hansen. copyright.

Koncertanmeldelse Moonjam i Royal Stage, Hillerød Lørdag d. 3.10.2020


Forrygende festlig fed koncert med et utroligt inspireret Moonjam for et veloplagt publikum.

Dette er en aften jeg sent vil glemme:

Brødrene Morten og Rasmus Kærså, Bobby Ricketts (saxofon), Henriette Krogh (trommer), Maibritt Olesen (vokal) og superguitaristen Mikkel Nordsø fyrede den fedeste koncert af for godt 300 feststemte publikummer, der satte stolene i Royal Stage i Hillerød på en hård prøve sådan som vi sad og rockede løs til Moonjams iørefaldende swingende pop-rock.


Selv under disse restriktioner med at sidde ned, havde vi en fantastisk fest i 2 1/2 time inkl. en lille pause midtvejs.

Inden koncerten spurgte jeg Brødrene Kærså hvorfor man stadig turnerer efter 40 år ?

Det er fordi vi Elsker det, lød det i kor.

Ja det skal jeg da lige forsikre jer for at vi kunne mærke, også helt op på de bagerste rækker: Det er så ubeskriveligt livsbekræftende at være til koncert med et band hvor spilleglæden er den primære drivkraft, det smitter ud i hver eneste fiber i kroppen.


Morten Kærså jokede og grinede og fortalte små anekdoter undervejs i de to sæt hvilket var med til at skabe et behageligt afslappet nærvær mellem band og publikum…jeg elsker sådan noget.

Udover Moonjams eget repertoire fik vi bl.a. også lidt godter fra Sneakers, bl.a. guitarsoloen fra Woodoo efterfulgt af hittet Sui-sui.

Som guitarist nød jeg i den grad også at høre Mikkel Nordsø folde sig ud i lange guitarsoli: Den mand er en Gud på guitar; hans timing, hans ekvilibrisme, hans sound…han er, og har alle dage været, en af vore allerbedste guitarister; han er verdensklasse.


Det var første gang jeg var i Royal Stage i Hillerød; det var denne aften den lidt mindre sal der var taget i brug, men perfekt størrelse til de max 500 der lige nu må være til koncert og hyggeligt med bar i begge sider af salen så der ikke var for langt til forfriskningerne ;)

Det glædede os også at den daglige leder, Morten McLain, ikke havde sat vagter på i salen, som man har hørt om andre steder: Folk er jo altså voksne mennesker der godt kan finde ud af at overholde de restriktioner der lige nu er, vi behøver ikke nogen til at være forældre for os ;)

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ikke altid helt forstår de restriktioner regeringen har pålagt os, men jeg er jo også kun et ganske almindeligt musik- og danseglad menneske, men jeg håber da at vi snart også får lov at danse igennem til koncerterne.


Festglæden og fællesoplevelsen fejlede dog absolut ikke noget: Publikum var så meget på lige fra første strofe til og med sidste ekstranummer: Vi sang med, klappede i takt, rockede løs på stolene alt det vi kunne og jeg hørte adskillige efter koncerten sige: Wauw en fed koncert, bedste aften længe osv. osv.

Så det kan i sandhed lade sig gøre at få den fede koncertoplevelse i trygge rammer med alle regler overholdt som f.eks. maske på når man går og står (dog undtaget de der af helbredsmæssige årsager ikke kan bære maske, hvilket folk havde fuld forståelse for)


Slutteligt en stor tak til Royal Stage, Tak til Black Star Booking for at arrangere og sørge for smilende betjening i barerne, Tak til publikum for at troppe talstærkt op og vise at vi kan holde fest sammen, og sidst men ikke mindst tak til fantastiske spilleglade Moonjam for at levere en så medrivende vidunderlig koncert.


Og så lige en opfordring til at gå til de koncerter der er i denne tid: vi trænger til at være glade sammen og musikerne trænger til at spille for os.


PS.: På Torsdag d. 8. oktober er der koncert med Savage Rose ligeledes arrangeret af Black Star Booking: Det blir en fest :)


©2020 Lars Gunnar Hansen


322 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page