top of page

KOPPEL & SØN, feat. ALEX RIEL - Support: John Teglgaard

ALEX RIEL 80 års fødselsdagsturne! Ikonet ANDERS KOPPEL på hammond orgel & søn BENJAMIN KOPPEL spiller på denne tour sammen med trommeikonet ALEX RIEL og kommer landet rundt i 2020 og i marts også kommer til Støberihallen, Hillerød til en eksklusiv og prominent aften i de bedste rammer.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
KOPPEL & SØN, feat. ALEX RIEL - Support: John Teglgaard
KOPPEL & SØN, feat. ALEX RIEL - Support: John Teglgaard

Time & Location

20. mar. 2020, 20.00

Støberihallen, Nordstensvej 1, 3400 Hillerød, Danmark

About The Event

Musikalsk danmarkshistorie Som medlem af Savage Rose og Bazaar har komponist, organist og pianist Anders Koppel været med til at skrive danmarkshistorie. Han er fortsat en meget aktiv og alsidig musiker, der blandt andet slår sine folder i det musikalske projekt Koppel og Søn. Publikum inviteres ind i Anders´ musikalske univers, til en fejring af hans unikke lyd og betydning for dansk beathistorie.

Koppel & Søn er navnet på et livslangt musikalsk fællesskab med rødder i et kunstnerisk dynasti af musikalske Koppel’er. Repertoiret spænder vidt og er fortrinsvis komponeret af de to generationer Koppel, som begge er musikere med lange, vidtfavnende karrierer. De to har spillet sammen en menneskealder og såvel far som søn har ladet sig inspirere af mange forskellige musikalske udtryk og genrer. Med sig på denne turné har de den legendariske jazztrommeslager Alex Riel. 

Det danske trommeikon Alex Riel fylder 80 år.

Medvirkende: Alex Riel: Trommer Anders Koppel: Hammondorgel Benjamin Koppel: Saxofon

Få har som Alex været så betydende for den danske musikscene igennem så mange år. Han har altid været placeret centralt blandt de ypperste musikere og fornemmeste orkestre.

Som jazztrommeslager var han, udover at være Dizzy Gillespies europæiske yndlingstrommeslager, fast mand når de store stjerner gæstede byen. Fra Stan Getz og Dexter Gordon, Kenny Dorham til Ben Webster over Roland Kirk og Monica Zetterlund til Bill Evans og Michael Brecker – Alex Riel har spillet med dem alle.

Men han har også altid været musikalsk nysgerrig og kastet tryllestøv over solister og ensembler indenfor et væld af genrer, fra et af Danmarkshistoriens største orkestre Savage Rose over Sebastian til fusionsgrupper som Entrance og V8.

Og han er trods sin runde fødselsdag stadig på toppen. Spiller som altid med et umiskendeligt touch, en virtuositet og spilleglæde som til stadighed inspirerer og begejstrer.

Igennem tyve år har Alex arbejdet tæt sammen med den danske topsaxofonist Benjamin Koppel, en relation der bla. har resulteret i et væld af CD-udgivelser (bla. med navne som Phil Woods, Charlie Mariano, Bobby Watson og Kenny Werner) og turnéer over det meste af verden fra USA til Kina, fra Skagen til Bornholm.

Og det fyrige og kreative samarbejde bliver omdrejningspunktet når Alex Riel i 2020 fejrer sin 80-års fødselsdag fuld af energi og spilleglæde, ganske som da han i 1965 blev kåret til årets jazzmusiker.

Alex fejrer sin fødselsdag ved at tournere med

KOPPEL & SØN feat. ALEX RIEL

Anders Koppel og Alex Riel har kendt hinanden i en årrække, siden de som ganske unge dannede Savage Rose sammen og lagde den internationale musikscene for deres fødder, med bl.a. optræden på den legendariske Newport Jazz Festival.

Anders og Benjamin har spillet sammen siden Benjamin kunne gå. Og de tre musikeres indgående kendskab afspejles med al tydelighed på scenen, når grænserne mellem improvisation og komposition ophæves, og tonerne fra Anders’ så velkendte hammond orgel smelter sammen med Benjamins forrygende saxofon, båret af Alex’ groove, swing og mesterlige klangfuldhed.

Alex Riel Hvis Danmark har en jazz godfather, så er det Alex Riel. Danmarks verdenskendte trommeslager har siden 1950erne spillet med alle de allerstørste, fra Bill Evans over Dizzy Gillespie til Roland Kirk, Stan Getz og Dexter Gordon. Medvirket på en uendelig række pladeindspilninger, turneret verden over. Og i øvrigt spillet med rockpop navne som Savage Rose og Sebastian. Hans lyd er legendarisk, hans humør lige så. En af jazzhistoriens dejligste spillemænd, der altid sætter musikken først og publikum i centrum for en altid uforglemmelig oplevelse.

Anders Koppel er kendt for sin ikoniske orgellyd i Savage Rose, som var Danmarks første store internationale rockband, og som mangeårigt medlem af verdensmusik orkesteret Bazaar sammen med Peter Bastian og Flemming Quist Møller. Han er en overordentlig produktiv og brugt komponist, som stadig kan opleves live, nu bag tangenterne i fast ensemble med sønnen Benjamin i Koppel & Søn, og er fortsat en aktiv komponist. Han har skrevet musik til flere end 200 film, 20 balletter, 40 koncerter for solist og symfoniorkester samt en lang række kammermusikværker.

Benjamin Koppel er kendt som allestedsnærværende og virtous saxofonist og komponist. Han har samarbejdet med en lang række store jazznavne såsom Phil Woods, Kenny Werner og Brian Blade, har udgivet knap 50 albums som solist, har medvirket på flere end 100 andre og er medforfatter til bogen Ud af musikken – Sådan forklarer man musik for en kat. Benjamin Koppel har indspillet med Joe Lovano Paul Bley, Charlie Mariano, Bobby Watson, Larry Goldings, Jack DeJohnette, m. fl. Og så modtog han i 2011 den franske ridderorden L’Ordre des Arts et des Lettres for sin indsats for udviklingen af fransk og international Kultur.

John Teglgaard. Guitar, ukulele, sang. Solo koncerter: Improviserede lydlandskaber og egne sange krydret med indslag fra Hyldemors sangskat. John Teglgaard har siden 70-erne spillet med bl.a. Bifrost, Hyldemor, Masala Dosa, Lone Kellermann, Savage Rose. 

Koncertmenu

Koncertmenu udbydes i samarbejde med B-hageriet til kr. 245,- for 3 retter.  

Forret - Varmrøget laks med salat, radise, agurk, rygeost og ramsløg 

Hovedret - Stegt dansk landgris med persillerod og æble 

Dessert - Jordskokkemoussé og chips med saltkaramel

Denne billet købes sammen med billetten eller under menuen Shows. Drikkevarer købes på stedet på dagen. B-hageriet ligger Slotsgade 15, baghuset, 100 m fra Støberihallen.

Der tillægges kr. 20,- i gebyr som samtidig sikrer dig en reserveret plads, (bord med stole) til koncerten.

Praktisk. Dørene åbner kl. 19.00. Koncerten starter kl. 20.00.

Koncerten er siddende.

Baren er fyldt med kvalitetsvine og øl, samt kaffe, the, sjusser og Irish coffee.

Overtøjet må ikke medbringes i salen. Der er bemandet garderobe til kr. 20,- eller gratis ubemandet garderobe på eget ansvar.

Der spilles hyggelig stemningmusik bl.a. fra det musikalske bagland i timen op til koncerten.

Book

 • Koncertbillet

  Siddeplads til koncerten. Overtøj må ikke medtages i salen. Der er bemandet garderobe til kr. 20,- eller gratis ubemandet garderobe.

  275,00 kr.
  Salg slut
 • Koncert og menu

  3-retters koncertmenu på B-hageriet kl 18. Koncert i Støberihallen kl 20. Billetten giver automatisk en reservation til en god siddeplads ved bord i Støberihallen så middagen kan afsluttes i ro og mag. Prisen er incl administrationsgebyr på kr. 20,-

  540,00 kr.
  Salg slut

Total

0,00 kr.

Share This Event

Efter koncerten og for tidligere koncerter se her for evt. anmeldelse og billeder:

https://www.blackstarbooking.dk/blog-nyheder-reviews-presse-tilbud/categories/reviews

bottom of page